Öt hatékony út az álláskeresésre

Új munkahely után nézni nem egyszerű feladat. Manapság azonban már nincs szükségünk arra, hogy kizárólag újsághirdetésekre, vagy a megyei munkaügyi hivatalok által kínált állásajánlatokra hagyatkozzunk.

 Az elmúlt évtizedben rengeteg olyan új csatorna nyílt meg előttünk, melyek segítségével gyorsan és hatékonyan találhatunk számunkra megfelelő, nyitott pozíciót. A lehetőségek közül pedig akár még válogathatunk is. De hogy hol érdemes elkezdeni a keresést? Most megmutatjuk az öt legegyszerűbb és leghatékonyabb módját annak, hogy te is könnyedén rátalálj álmaid munkahelyére!

Álláskereső portálok

Az álláskeresés egyik leghatékonyabb és legkényelmesebb módja, a nagyobb álláskereső portálokon történő regisztráció. Ezeken az oldalakon specifikus szűrők beállításával nyílik lehetőségünk az ajánlatok kategóriák szerinti böngészésére.  

Amennyiben a rendszer adatbázisába feltöltjük önéletrajzunkat, arra is esélyt adhatunk magunknak, hogy ne mi találjunk állásra, hanem a munkalehetőség találjon ránk. Ezeket az oldalakat ugyanis nem csak álláskeresők, de több száz potenciális munkaadó is rendszeresen böngészi leendő munkavállalók után kutatva.

Közösségi média

A különböző cégek ma már nem csak álláskereső portálokon hirdetik nyitott pozícióikat. A nagy, közösségi platformokon kifejezetten ebből a célból létrehozott oldalakon, csoportokban is találkozhatunk velük. Elég például a Facebook álláskereső csoportjaira, vagy az online szakmai önéletrajzként is felfogható LinkedIn rendszerére gondolnunk, melyekhez bárki könnyedén és ingyen csatlakozhat.

A közösségi hálók egyik nagy előnye ezen felül, hogy megoszthatjuk ismerőseinkkel gondolatainkat. Az általunk írt bejegyzéseket pedig olyan kapcsolataink is láthatják, akikkel személyesen nem kommunikálunk rendszeresen, nem állunk velük napi kapcsolatban. Éppen ezért, ha új munkahelyet keresünk, a közösségi média lehetőségeit kihasználva tudassuk környezetünkkel! Megeshet ugyanis, hogy épp egy szerencsés megosztásnak köszönhetően sikerül megtalálnunk majd legújabb álom-munkahelyünket.

Állásbörze

Az állásbörze gyakorlatilag egy fórum, melyen az érdeklődők a kiállító cégek tevékenységeivel, az általuk nyitott pozíciókkal, és azok betöltéséhez szükséges kompetenciákkal ismerkedhetnek meg. Az állásbörzék világa az online munkakereséshez képest jóval összetettebb dolog, hiszen amellett, hogy szemtől szemben találkozhatunk a potenciális munkáltatók képviselőivel, különböző hasznos és érdekes előadásokat is végighallgathatunk az álláskeresés kérdéskörével kapcsolatban.

Vállalati karrieroldalak

A nagyobb cégek, vállalatok ma már nem feltétlenül hirdetik nyitott pozícióikat álláskereső oldalakon, hanem külön ebből a célból fenntartott vállalati karrieroldallal rendelkeznek. Ezek olyan microsite-ok, melyeken célirányosan, az általunk választott cégek nyitott pozíciói közül válogathatunk, és kifejezetten ebből a célból létrehozott űrlapokon, vagy a HR-es munkatársnak címezve juttathatjuk el önéletrajzunkat és bemutatkozásunkat.

hozzászólás írása


Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük