kép

5 biztos jele annak, hogy ideje munkahelyet váltanod

Mindnyájunk életében eljöhet a pillanat, amikor úgy érezzük, belefáradtunk korábbi munkánkba, és ideje továbblépnünk. Sok, különböző tényező hozzájárulhat ehhez az érzéshez. A leggyakrabban a megbecsülés, valamint az előrelépési lehetőségek hiánya idézi elő a végleges döntést az emberben: nincs más megoldás, lépni kell!

De mik azok az árulkodó jelek, melyek felismerése segíthet abban, hogy a végleges kiégést elkerülve időben felismerjük, hogy a munkahelyünk és köztünk fennálló kapcsolat egy ideje már nem az igazi? Most megmutatjuk neked, mire érdemes odafigyelned!

Reggelente legszívesebben ágyban maradnál

Ha reggelente úgy érzed, a hó eleji fizetésen kívül semmi más nem motivál arra, hogy az ágyadat elhagyva felkészülj a napra és elindulj munkahelyedre, nagy valószínűséggel eljött az ideje annak, hogy új állás után nézz. Mindenkinek lehetnek persze nehéz napjai, a rendszeres kedvtelenség és a folyamatos alulmotiváltság egyértelműen annak a jelei, hogy valami egészen másra vagy hívatott ahelyett, amivel jelenleg foglalkozol.

Nem látsz magad előtt lehetőségeket

Úgy érzed, kényelmesen belesüppedtél egy adott pozícióba, ahol ugyan napról napra elvegetálsz, azonban nem látsz magad előtt lehetőséget a fejlődésre? Ha azt tapasztalod, hogy az elmúlt években szinte semmi nem változott körülötted, és egy helyben topogsz, talán szintén elérkezett az ideje annak, hogy inspirálóbb, kihívásokkal telibb állás után nézz!

A távlati céljaid egyre távolabbinak tűnnek

Annak idején, mikor dolgozni kezdtél, terveid, álmaid, és különböző céljaid voltak, melyeket közvetetten munkádon keresztül szerettél volna megvalósítani. Mostanra azonban úgy érzed, ezek kezdenek szertefoszlani, vagy legalábbis ugyanolyan távolinak tűnnek, mint a kezdetekkor. Ha úgy érzed, hogy képtelen vagy hatékony lépéseket tenni annak érdekében, hogy kilábalj ebből az apatikus állapotból, mielőbb nézz új állás után, ugyanis ez a szituáció egy idő után komoly problémákat okozhat, konstans stresszhez és kiégéshez is vezethet.

Képtelen vagy megteremteni az egyensúlyt

Sokan vannak, akiknek a munkájuk egyben a hobbijuk is, és imádnak dolgozni. A legjobb esetben is érdemes azonban megteremteni egy egészséges egyensúlyt a munkával töltött idő és a magánélet között. A megfelelő kikapcsolódás hiánya nagyban növeli a stresszt, és a folyamatos terheltségnek komoly, károsító hatásai lehetnek mind a mentális, mind pedig a fizikai egészségedet tekintve. Ha úgy érzed, képtelen vagy megteremteni a munka és a magánélet közti balanszot, az szintén arra utalhat, hogy érdemes új állás után nézned.

Nem kapod meg a megfelelő megbecsülést

Az egyik legbiztosabb jele annak, hogy a jelenlegi munkahelyeden nem vagy jó helyen, egyértelműen az, ha főnökeidtől, munkatársaidtól nem kapod meg a neked járó megbecsülést. A megbecsülés alatt itt nem feltétlenül az anyagi elismerést kell értened, hanem azt, hogy bármennyire is jól végzed a munkádat, feletteseid semmibe nézik ötleteidet, és úgy érzed, csak egy könnyedén pótolható fogaskeréknek tekintenek a rendszerben

Összességében elmondhatjuk azt, hogy ha a fenti körülmények bármelyike fennáll, és már többször megfordult a fejedben, hogy új lehetőségek után kellene nézned, akkor nincs értelme annak, hogy túl sokáig hezitálj. Ne kínozd magad tovább! Vesd bele magad az előtted álló lehetőségekbe, és találd meg azt az álommunkát, melyben úgy érzed, valóban kiteljesedhetsz, és mely segíthet abban, hogy ne kelljen tovább egy helyben toporognod!

hozzászólás írása


Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük